مقدمه
مقام معظم رهبری:
"خط کلی نظام اسلامی رسیدن به تمدن اسلامی است."
"برای ایجاد یک تمدن اسلامی دو عنصر اساسی لازم است: تولیدفکر پرورش انسان"
برای اینکه بخواهیم به تمدن اسلامی برسیم باید از تزکیه و تعلیم فعلی شروع کنیم که آینده این کشور خواهند بود یعنی برای رسیدن به تمدن اسلامی باید از آموزش و پرورش شروع کنیم.
باید نسلی را تربیت کرد که نگاه تمدن ساز داشته باشد، خودش را برای ساخت یک تمدن آماده کند نه برای شغلی در آینده با حقوق خوب
باید نسلی را تربیت کرد که انقلابی باشند و قصد انقلاب داشته باشند؛ انقلاب برای از بین بردن ریشه فساد و استعمار در کشور نسلی که خودش را فداای کشورش و تمدن اسلامی بکند.توسعه و تکامل در جهان امروز دو مفهوم مترادف هستند اما از نظرگاه اسلام این چنین نیست در تفکر امروز غرب و تفکری که به تبع غرب زدگی در سراسر کره زمین اشاعه پیدا کرده است تکامل بشر اصولادر توسعه اقتصادی انگاشته می شود، حال آنکه اسلام تکامل انسانی را و رسیدن به مقام عبویت الهی می داند

یافته ها
این مکتب اسلامی در سبزوار که حدود یکسال از تشکیل آن می گذرد براساس سند تحول و الگوهای مورد پذیرش امام خمینی(ره) می باشد. در این مکتب خانواده ها نقش محوری و بسیار مهمی دارند و همین باعث ایجاد نوعی صمیمیت و همدلی بین اعضای خانواده و خانواده های دانش آموزان باهم می شود.
همچنین تشکیل جلسه هایی تحت عنوان«امت واحده» و آگاه شدن خانواده ها از مبانی مکتب وحتی کاربردروش های مکتب در خانه که هدف اصلی آن فعال شدن خانواده ها دربحث اموزش و تربیت است یکی دیگر ازبرنامه های این مکتب است.
بیشترین چیزی که حکمت آموزان را به این مکان جذب کرده است دادن اختیاری که مطابق با فطرت انسانهاست و نبودن اجبار در این مکان است و این باعث افزایش اعتماد به نفس در آنها شده است.
علاوه بر آن کلاسهای آموزشی مانند طراحی لباس به سیک ایرانی، کاشت گیاهان مثمر، طب اسلامی,اموزش دروس به صورت کاربردی،قانون اساسی و....یکی دیگر از عوامل ترغیب بچه ها به این مکتب شده است و در واقع تمام کلاس ها بر محوریت قرآن است.
این مکتب به منظور انس با خلقت ،آشنایی با نشانه های طبیعت،شناخت دانش اموز از ظرفیت هاوتوانایی خود سفرهایی به طبیعت را در برنامه های خود قرار داده است.
هزینه های این مکتب به صورت داوطلبانه است و هیچ اجباری در پرداخت آن نیست و آنها از روش هایی همچون صندوق قرض الحسنه حضرت خدیجه(س)، فعالیتهای اقتصادی و .... نیازهای مالی مکتب را تامین می کنند.
آنها به دادن زکات علم از طریق آموزش دادن تعلیمات خودبه دیگران تاکید دارند و قلمداد می کنندکه این گونه است که انسان علمش نافع و تاثیرگذار می شود ؛در واقع دانش اموزان با اموزش به سطح پایین تر خود علاوه بر افزایش اعتماد به نفس,باعث تقویت شدن همان مباحث درخود او می شود.انشاا...

نتیجه گیری
مکتب اسلامی گامی است در جهت رشد و تحولی که قران کریم از آن سخن گفته وتمام امور آن مطابق با سندتحول است همچنین اولین کاری که مسببش شده کاهش اظراب وافزایش اعتماد به نفس است و به دانش اموزان
این امکان را داده که با آگاهی و اختیار مسیرشان را انتخاب کنند.
در واقع مکتب بستری برای تثبیت اعتقادات؛ رشد و تربیت حکمت آموز، مربی و خانواده ها است و با وجود مسائل علمی آموزشی در مکتب اسلامی اولویت اول تربیت است همان طور که در قرآن آمده :
«یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه»: تقدم تزکیه بر تعلیم
در واقع چون قرآن کریم را محور خود قرار داده است پس روش خوبی برای پرورش است.

منابع و ماخذ: سایت maktab-eslami
استاد راهنما: دکتر امیرحسین کیذوری